Yoga

Wat is Restorative yoga?

Mag ik jou uitnodigen om op een zachte manier (weer) verbinding te  maken tussen je lichaam en je geest tijdens een les restorative yoga?

Een restorative yoga les bestaat uit een beperkt aantal houdingen. Bij deze aangepaste vorm worden de asanas langdurig aangehouden, meestal tussen de 5 en 10 minuten. Dat biedt de mogelijkheid om spanningen in het lichaam beter waar te nemen en los te laten. Deze asanas (houdingen) zijn voornamelijk liggend en zittend en worden ondersteund met bolsters, dekens en blokken waardoor slechts een minimale spierinspanning nodig is. Het lichaam kan dan op een dieper niveau ontspannen en helen. Bij yoga gaat de werking dieper dan het ontspannen van spieren. De doorbloeding in het hele lichaam verbetert, ook op het niveau van het bindweefsel en de organen.

De fysieke overgave in de houding, en het langer in dezelfde positie blijven, heeft een gunstige invloed op de ademhaling; een rustige, diepe adem leidt tot een kalme geest. Een serene geest activeert dat deel van zenuwstelsel (parasympatisch zenuwstelsel) dat zorgt voor fysieke ontspanning en herstel.

Restorative yoga is geschikt voor iedereen. Met name voor mensen die willen herstellen na grote lichamelijke en/of geestelijke inspanning. Ook wordt restorative yoga toegepast bij mensen die herstellende zijn van bijvoorbeeld een zware operatie en/of chemokuur.  Deze zachte manier kan je helpen te herstellen en weer vertrouwen te krijgen in je lichaam.
De les heeft een meditatief karakter en is verstillend. In sommige lessen is er een korte meditatiesessie van 10-15 minuten. Restorative Yoga gaat vooral over onthaasten, minder doen, naar binnen keren.

De serie is voor iedereen toegankelijk, ook voor mensen met fysieke klachten en mensen met bijvoorbeeld een burn-out.

 

Wat is Easy flow yoga?

Easy flow yoga is een vorm van yoga waarbij alle houdingen in elkaar overlopen in een zachte flow. Hierdoor ben je met je volledige aandacht aanwezig bij je lichaam. Dankzij de flow is het gemakkelijk om beweging en ademhaling met elkaar te verbinden.